Sakset/Fra hofta

Vi vidste alle sammen godt, at Venstres tidligere formand allerede i oktober 2005 faldt sin partifælle og efterfølger, Anders Fogh Rasmussen, i ryggen ved offentligt at anklage ham for at have begået en enorm diplomatisk fejl ved at afvise at mødes med de 11 islamiske ambassadører.

dk.uffe-600x310

Uffe Ellemann Jensens udmelding føltes som en stor moralsk opbakning for de imamer, der var i fuld gang med at føre kampagne mod Danmark. Det fortæller Ahmed Akkari i bogen. Men der er mere: Efter nytår 2006, da alle vidste, at imamerne havde rejst rundt med en mappe med manipulerede Muhammed-billeder for at sætte den arabiske verden op imod Danmark, holdt Uffe Ellemann Jensen et hemmeligt møde med imamerne.

Akkaris bog er »vigtig og nyttig« men uden egentligt selvopgør

Mødet var, som Akkari skriver, i direkte modstrid med instruktioner fra Anders Fogh Rasmusssen, der fra Folketingets talerstol havde opfordret til at lægge imamerne på is. Det var sikkert grunden både til hemmelighedskræmmeriet og til overraskelsen hos Abu Laban og de andre knaldhårde islamister. At de på dette tidspunkt skulle finde en så aktiv allieret så tæt på statsministeren kom alligevel bag på dem. Især da de hørte hans budskab, der ifølge Akkari lød som følger:

»JEG HAR STOR forståelse for jeres frustration og jeres følelser. Hvorfor køre den hetz og den generalisering af en hel befolkningsgruppe?«

Akkari fortsætter:

»Vi var enige. Vi var ofre i denne sag og skurkene fandtes på Jyllands-Posten og på Christiansborg.« Lad os huske, at dette maskepi med dem, der aktivt arbejdede på at skade Danmark, fandt sted mens landet var under et historisk pres og Anders Fogh Rasmussen stod med ryggen mod muren. Hvert halmstrå, der støttede Danmarks og ytringsfrihedens sag, var velkomment. Uffe Ellemann bidrog med det modsatte: Opsøgte frihedens og Danmarks fjender og gav dem sin støtte.

Kort efter fulgte hans offentlige opfordring til fuldstændig kapitulation: Danmark burde forære muslimerne en stormoské for at gøre bod for den skade, Muhammed-tegningerne havde forvoldt.

I DAG HAR Ahmed Akkari gjort op med sin landsskadelige virksomhed under Muhammed-krisen og har brugt de sidste måneder på at rejse rundt og sige undskyld til dem, han har voldt skade. De fleste er enige om, at denne bodsgang er på sin plads.

Jeg synes, Uffe Ellemann Jensen burde lade sig inspirere af Akkaris selvopgør. Det er aldrig for sent at indrømme, at man har taget fejl. Det er ikke alene det hæderligste, men også det klogeste. For ellers overlader man det til historien at fælde dommen og den bliver hård i dette tilfælde. Derfor denne opfordring til Uffe Ellemann Jensen.

 
http://www.b.dk/kommentarer/sig-undskyld-uffe-ellemann

Les også

-
-
-
-
-