Feature

sarrazin, 06.04.2013, II 021

 

Thilo Sarrazin, forfatter av den største boksuksess i Tyskland etter krigen utkommer med ny bok 24. februar. Denne gang om meningssensuren som har lagt sin klamme hånd, også over Tyskland.

Sarrazin satt i styret for Bundesbank, han har vært finansminister for Berlin, og er medlem av det sosialdemokratiske partiet. Han tilhører med andre ord de på innsiden. Men da han skrev boken Deutschland schafft sich ab – Tyskland avskaffer seg selv, var det slutt. Da ble han støtt ut i kulden. Men tyskerne mente noe helt annet; boken har gått i over 1,5 million eksemplarer. Bare dette faktum tyder på en stor kløft mellom elite og folk.

Det er trolig disse erfaringene som ligger bak Sarrazins nye bok. Den har fått tittelen «Der neue Tugendterror»  (Den nye moral/dydsterror), med undertittel: «Über die Grenzen der Meinungsfreiheit in Deutschland» (Om grensene for meningsfrihet i Tyskland).

Ifølge tysk presse analyserer Sarrazin «14 vorherrschenden Denk- und Redeverbote unserer Zeit», – 14 fremherskende tanke- og taleforbud i vår tid.

 

foto: Snaphanen