I januar i år kunne man lese om fire unge menn som etter tur skulle ha forgrepet seg på en 12 år gammel jente i Namsos.  Det var ved flere anledninger to eller flere av mennene som etter tur hadde samleie med den da tolv år gamle jenta.

Bistandsadvokat Anders Kjøren uttalte til Adresseavisen:

Dette er en av de mer alvorlige sakene vi har sett på lenge. Overgriperne var flere og det er snakk om gjentatte anledninger

Det er nå avsagt dom i saken. Trønder-Avisa skriver i den forbindelse at alle de fire ungdommene av utenlandsk opprinnelse i utgangspunktet var tiltalt for seksuell omgang med 12-åringen. Da rettssaken mot de fire startet i Namdal tingrett i februar i år, erkjente alle de fire å ha hatt sex med jenta.De fire nektet imidlertid straffeskyld, og pekte på at jenta selv deltok frivillig.

De seksuelle overgrepene skal ha skjedd på flere ulike steder i Namsos – blant annet utenfor barneskolen der jenta var elev.

En av overgriperne var yngre enn først antatt, han ble derfor frikjent. Og de tre andre mennene som var involvert i en sak som i følge bistandsadvokat Andres Kjøren var en av de mer alvorlige vi har sett på lenge, ble idømt samfunnsstraff. En samfunnsstraff på mellom 130 og 210 timer.

Straffen er lavere enn det aktor i saken, statsadvokat Kaia Strandjord ba om. Oppreisningserstatningen som ble gitt var også kun drøyt halvparten av det bistandsadvokat Anders Kjøren ba om i sin påstand.

 

Samfunnsstraff for overgrep

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂