Sakset/Fra hofta

Ferien er over. Antall unike besøkende økte med hele 27 % fra 36.229 personer i august til 47.221 personer i september. Det er et pent tall.

Det er viktig å dele disse tallene med leserne, rent bortsett fra at de selvsagt betyr mye for oss. Nærmere 50.000 er mange mennesker. Det får oss til å føle en viss forpliktelse, om å leve opp til noe, anstrenge oss, og tenke: Hva er det folk vil? Hva tenker de innerst inne? Hva er det vi driver med?

Mye er i støpeskjeen. Document er et prosjekt for å vise at det er en annen vei enn den «sosialistiske», forstått som en kollektiv, konformistisk vei. Skal Norge ha noe håp om å klare seg med en multietnisk befolkning må verdsettingen av innsats og belønning bli høyere, og det må settes større pris på private initiativ, også de ikke-økonomiske.

Gunnar Mathiesen fra Geelmuyden Kiese skriver i DN idag om at forvaltningen har levd åtte år i den rødgrønne boblen. Omstillingen til en blå hverdag kan bli hard. Ikke bare forvaltningen, men hele befolkningen har levd i denne boblen. Noen tror det er slik det skal være. Det kan minne litt om The Truman Show, en av Jim Careys beste filmer. Han lever i den perfekte verden, helt til vi mot slutten får vite at det hele er et tv-show. Men hovedpersonen vet ikke at det er syntetisk virkelighet. Landingen blir hard.

De fleste vil foretrekke en hard virkeligheten fremfor en falsk.

Vår største oppgave i Document er å forsøke å formidle verden slik den er, og hva som er the stakes, innsatsen. Ikke bare «what’s in it for me»?

  • Antall sideoppslag på Document.no økte med 17.84% fra august til september, fra 511.548 oppslag i august, til 602.707 i september
  • Antall besøk (som kan inkludere flere sidevisninger) økte med 14.11% fra august til september: Fra 142.746 til 162.885 i september.
  • Antall unike besøkende (besøk fra samme IP-adresse) økte med hele 27.18%, fra 36.229 personer i august, til 47.221 personer i september!
  • Antall nye besøk (IP-adresser aldri registrert hos oss før) gikk opp med 15.00 prosent, fra 20.37% nye i august, til 23.43% i september
  • Gjennomsnittelig besøkstid er opp 9.41% til 6:23 minutter pr besøk. På denne tiden leses i gjennomsnitt 3.7 sider, dette er opp 3.27% fra august.

Vi tror at disse positive tallene er uttrykk for at mange lesere vil ha the real thing.