To millioner nye pass har blitt utstedt til innvandrere i Storbritannia siden 2000. Det tilsvarer to nye statsborgerskap hver 5.minutt. Innvandrerne er hovedsakelig fra India, Pakistan, Nigeria, Kina og Filippinene. Totalt har det ankommet over 4 millioner innvandrere til Storbritannia siden 1997.

Sir Andrew Green, chairman of Migrationwatch,  said the figures were ‘the inevitable consequence’ of Labour’s deliberate policy  of mass immigration.

The majority of those currently being given  passports arrived in 2008 or earlier. Normally, they qualify for citizenship  after living and working in the UK for five years, with officials only able to  block those engaged in criminality.

Sir Andrew said: ‘Some four million foreign  immigrants have arrived since 1997 of whom, so far, half appear to have  qualified for citizenship.

‘However, nobody seems to have the slightest  idea how to integrate these people into our society in such a short  time.’

Statsborgerskap deles nå ut raskere enn i 2009, på høyden av Labours åpen-dør politikk. Regjeringen hevder at to tredjedeler av nye jobber går til britiske arbeidere, men det viser seg at størsteparten av denne økningen skyldes at innvandrerne har fått britisk pass.

Det er tre måter å få seg britisk statsborgerskap på:

  • Botid  – man kan søke etter fem år – 111.637 gjorde dette ifjor.
  • Ekteskap – 42.048 innvandrere giftet seg med en britisk statsborger ifjor
  • Fødsel – 45.772 ble registrerte som barn av britisk statsborger ifjor

Regjeringen forsøker å redusere netto innvandring og har lovet å få ned tallet til ‘tens of thousands’ før neste valg. Netto innvandring steg ifjor da det var færre som forlot landet. Antallet som innvandret gikk ned fra 566.000 i 2011 til 497.000 ifjor og netto innvandring endte på 176.000.

Innenriksminister Theresa May uttaler:

‘British citizenship is a  privilege, not a right. We are toughening up language requirements for  naturalisation and latest figures show applications for citizenship are falling.  Immigration is at its lowest for a decade.’

Daily Mail

I forbindelse med plakatkampanjen for å få innvandrere uten oppholdholdstillatelse til å reise hjem bør man kanskje ty til større skrift? Britiske gode manerer er under press.

dover

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.