Nytt

Forsker ved Politihøgskolen Einar Aas har belært folk om at deres frykt og utrygghet er «fornemmelser».

– Folk kan ha en fornemmelse av hvor det er utrygt, men i virkeligheten er det langt fra det som samsvarer med faktum, sier førsteamanuensis ved Politihøgskolen, Geir Aas til NRK.no.

En kvinnelig drosjesjåfør fra Romerike som har kjørt i mange år i Oslo har en annen oppfatning av hvordan byen har utviklet seg. En av de to tar grundig feil.

69-åringen har kjørt drosje i hovedstaden i flere tiår og forteller at det er visse områder i byen hun prøver å unngå.

– Jeg stopper aldri på en drosjeholdeplass på Grønland. Er jeg i området etter å ha sluppet noen passasjerer av, slår jeg av taksameteret og kjører vekk fra området etter endt tur. Jeg synes det er greit at vi er et multikulturelt samfunn, men jeg kunne ha klart meg uten den økte kriminaliteten, sier Nygård.

Drosjesjåfører pleier å ha ganske god peiling på byen som er deres arbeidsplass. Anbefalinger om å slukke lediglyset i visse områder av byen hørte man for mange år siden. Nå er det blitt noen omdreininger verre.

– Mye har forandret seg siden jeg flyttet hit fra Romerike 1969. Oslo er ikke Oslo lenger.

– Knivdrap var for eksempel noe vi nesten aldri hørte om før. Nå er vi nesten forundret om vi ikke hører om det i løpet av en uke, hevder Ingrid Nygård (69).

– Jeg sitter og teller på knappene om jeg skal flytte tilbake til Romerike. Men samtidig så vil jeg ikke være for langt unna familien, sier Nygård til NRK.no

Hvem befinner seg i Oslo og hvem befinner seg på en annen planet?

http://m.nrk.no/artikkel.jsp?art_id=1.11028945