En bil som sperret veien i Maridalen i Oslo, var opptakten til at to russejenter fikk juling. Føreren av bilen ønsket ikke å kjøre vekk fordi han hadde for mange personer i bilen. Ved forespørsel om en av jentene i bilen kan gå ut, starter bråket. De som bruker vold er en gruppe av ulik etnisk bakgrunn. Ofrene er engstelige for hevnaksjoner fordi hendelsen er meldt til politiet.

Nå tok politiet affære og fikk lagt den krakilske jenta i håndjern.

– Jeg gikk bort til henne for å spørre om hvorfor hun slo. Da spyttet hun meg to ganger i ansiktet, samtidig som hun skjelte meg ut. Noen begynte å si at de visste hvor vi kom fra og kjente til bussen vår. Vi har en helt ordinær buss som vi ikke har brukt masse penger på, sier Emilie

Gjengen med russ som var samlet rundt bilen tilhørte ingen buss og hadde ulik etnisk bakgrunn opplyser jentene.

-Det ble litt amper stemning og en av venninne våre ble sparket hardt i leggen av en i jentegjengen. Det var noen som var ute etter bråk og de var ganske mange etter hvert. Jenta med håndjern hoppet ut av politibilen tre ganger. Alt skjedde så fort. Vi ble redde og ville bare vekk, så alle gikk på bussen og ble kjørt hjem, sier Marie.

Marie anmeldte overfallet dagen etter, mens Emilie med fire forsøk på Majorstua og Sentrum politistasjon ikke har fått anmeldt saken på grunn av liten kapasitet hos politiet.

——-

– Det er litt slitsomt å gå med frykt for at noen skal hevne seg.

http://dittoslo.no/ullern-avis-akersposten/nyheter-akersposten/russejenter-banket-opp-av-russejenter-1.7864059