Erfaringene etter 22/7 kan brukes til så mangt: Til  trekke turister og til å promotere Norge som annerledeslandet som vet å bekjempe ekstremisme. At det samtidig er en promotering av egen merkevare er et biprodukt man tar med på kjøpet.

En hel delegasjon skal til Brussel og fortelle EU-parlamentet om erfaringene man høstet.

 

Også Vibeke Hein Bæra, den ene av Anders Behring Breviks fire forsvarere, er invitert til å holde innlegg på møtet. Bæra vil fortelle om hvordan forsvaret av Breivik ble bygget opp. Hun vil også komme inn på hvordan advokatene opplevde at Breivik ble radikalisert av sin ekstremistiske aktivitet på internett.

– Våre erfaringer vil bli brukt i EUs eget arbeid for å lage strategier mot ekstremisme og terror, sier Bæra til NTB.

– Vårt ansvar

Brigitte Deladriere i sekretariatet for den sosialdemokratiske partigrupperingen S&D i Brussel forteller til NTB at måten Norge håndterte de ulike sidene av terrorangrepene 22. juli er interessant for politikerne i EU.

Ettersom det også kan finnes en sammenheng mellom ideologien som Anders Behring Breivik skrev om i sitt manifest og ekstreme grupper i Europa, er parlamentarikerne opptatt av å se disse forbindelsene.

– Veksten i intoleranse og fremmedfrykt innebærer en trussel som det er vårt ansvar å bekjempe og å vekke befolkningens bevissthet mot, refererer hun fra invitasjonen som er sendt deltakere på symposiet.

..

Stortingspolitiker Marit Nybakk (Ap) har tilbrakt høsten med 22. juli-høringen i Stortinget. Også hun vil fortelle EU-politikerne hvilke inntrykk hun sitter igjen med. I siste halvdel av programmet vil også journalist Øyvind Strømmen og forfatter Erika Fatland holde innlegg.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10056240

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂