– Ti år etter et det et ytterligere behov for å se og skjønne sammenhengen om hvordan denne type holdninger og handlinger oppstår, sier Anniken Huitfeldt, leder av Arbeiderpartiets redaksjonskomité. Foto: Terje Pedersen / NTB

Arbeiderpartiet vil nedsette en egen ekstremismekommisjon som skal granske hvordan samfunnet sviktet i forkant av terrorangrepene 22. juli, skriver Aftenposten.

Det er AUF og Akershus Ap som står bak forslaget, skriver avisen. Ifølge forslaget skal kommisjonen se på oppveksten til både Anders Behring Breivik, Philip Manshaus og islamske fremmedkrigere.

– Vi ønsker en kommisjon for å se dypere på hvordan ekstremisme oppstår og for å lære om tiltak for å både forebygge og motvirke radikalisering og ekstremisme, sier Anniken Huitfeldt, leder av Arbeiderpartiets redaksjonskomité.

Komiteen jobber nå med en 22. juli-resolusjon i forbindelse med tiårsmarkeringen av terrorangrepet. Resolusjonen skal behandles av Aps landsmøte fredag.

Huitfeldt peker på at den opprinnelige 22. juli-kommisjonen avgrenset sitt mandat til beredskap.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.