Nytt

PST nedprioriterte høyreekstreme miljøer i tiden før 22/7 på grunn av ressursknapphet, skriver VG. Stabssjef i PST Tore Risberget uttaler i den forbindelse følgende:

Etter 2010 har aktiviteten i de høyreekstreme miljøene vært lav. Organisasjoner som Vigrid og Boot Boys har manglet lederskikkelser. Etter vår forebyggende aksjon i årene frem til 2004 fikk vi god oversikt over miljøene, og lokalkontorene våre har jobbet med det når det har vært behov.

Men hvilken relevans har denne nedprioriteringen for 22/7? Det er ikke noe som tyder på at ABB hadde forbindelser til de to nevnte gruppene, som til forskjell fra massemorderen dessuten er antisemittiske.

Og hvorfor nevner ikke VG den forbindelsen ABB hadde til Norwegian Defence League (NDL), siden det nå er fastslått at deres engelske moder- eller søsterorganisasjon er høyreekstrem?

For i den grad noen skulle ha vært i stand til å tipse PST om personer med voldspotensiale i og rundt NDL, så måtte det være personene tilhørende SOS Rasisme som infiltrerte organisasjonen. Mon tro hvor mange tips disse har formidlet til sikkerhetsmyndighetene?

Det spørsmålet stiller ikke VG, hverken til den ene eller den andre.

 

PST nedprioriterte høyreekstreme før 22. juli