Vedrørende Anders Behring Breiviks forbindelser til Norwegian Defence League (NDL) skrev Dagbladet i begynnelsen av februar at massemorderen i politiavhør hadde gitt private opplysninger om NDL-leder Ronny Alte.

For ham kom dette tilsynelatende som lyn fra klar himmel:

– Det er overrasket at han veit så mye om meg, og jeg skjønner ikke helt hvor han har det fra. Det er fortvilende at jeg blir dratt inn i dette på denne måten, for jeg har fra dag én tatt avstand fra ham og hans handlinger.

– Hvordan har det seg da at Breivik forteller dette om deg?

– Jeg veit ikke hvor han har det fra. Han må ha hatt kontakter i området rundt her. Så vidt jeg veit har jeg aldri hatt kontakt med ham, i så fall må det ha skjedd ved at han har benyttet falsk navn.

Breivik fikk altså privat informasjon om Alte, sannsynligvis fra noen andre i NDL som han dermed hadde oppnådd en viss fortrolighet med, dvs. i en grad som overrasket den nåværende lederen.

Men Breiviks kontakt med NDL fant sted i en periode hvor personer fra SOS Rasisme kontrollerte organisasjonens ledelse. Det kan med andre ord ikke utelukkes at det har vært forbindelser mellom Breivik og SOS-medlemmer.