Romerikes blad hadde forrige uke en artikkel som mest sannsynlig viser en demografisk utvikling som minner om den vi ser i Oslo.

I flere år har Mohammad, med sine forskjelige skrivemåter, tronet på navnetoppen i Oslo. Nå er Mohammad også på topp i to av nabokommunene til hovedstaden, Lørenskog og Nittedal.

SSBs årlige navnestatistikk har vist at navnet Mohammad i alle sine varianter har tronet på toppen i flere år. Nå slår to nabokommuner følge. Både i Lørenskog og Nittedal troner nå Mohammad på toppen.

Lørenskog-ordfører Åge Tovan synes det er utrolig artig at mange heter Mohammad.  Det er flott og kjempefint.

– Så flott. Det er kjempefint. Lørenskog er den tredje største innvandrerkommunen i Norge, og det er bare Oslo og Drammen som er større i forhold til folketallet. Vi er folk fra hele Norge og Hele verden i Lørenskog, og da er det ikke noe rart at mange heter Mohammad i kommunen. Det er utrolig artig, sier Tovan til rb.no.

Han ser på Mohammad som et helt vanlig navn.

– Mohammad finnes over hele verden, og vi er en del av verden. Noen heter Mohammad og noen heter Åge. Jeg heter Åge, sier Åge Tovan.

http://www.rb.no/lokale_nyheter/article5898741.ece?ns_campaign=article&ns_mchannel=recommend_button&ns_source=facebook&ns_linkname=facebook&ns_fee=0