Nytt

En mann delte ut flyveblad i Lillestrøm natt til søndag. Flyvebladet har et norsk flagg med hakekors, og er en oppfordring om å holde Norge «rent.» Det er underskrevet ABB – C2.  Det er ingen tvil om hva ABB peker mot. Det spekuleres i om C2 kan peke mot terrorceller-

C2 kan være rettet mot Breiviks påståtte andre celler – medhjelpere Breivik hevder å ha i Norge og i Europa.

– Det er vanskelig å si hvem som står bak, men jeg ble ikke overrasket da jeg så plakaten. Det er nærmest forventet at folk lar seg påvirke negativt av det som har skjedd, sier Hjelmseth.

Politiet rykket ut til noe bråk i Lillestrøm, og det var litt annerledes bråk enn vanlig på en lørdags kveld. Der sto det en mann og delte ut flygeblader med nazistisk innhold, som ble svært dårlig mottatt av andre folk. Mannen vil få en sak opprettet mot seg.

Han bekrefter at det dreier seg om de samme flygebladene, og politiet vil nå opprette sak mot mannen.

Operasjonsleder Geir Eriksen, opplyser om at mannen var beruset når han delte ut flygebladene . Mannen benekter å ha produsert flygebladene, men må ha vurdert svært dårlig hva han burde gjøre med dem.

– Mannen var beruset da han forsøkte å dele ut flygebladene utenfor Fagerborg Hotel. Vi rykket ut da vi fikk meldinger om bråk på stedet, sier operasjonsleder Geir Eriksen i Romerike politidistrikt til NTB.

Mannen nekter for å ha laget flygebladene, som var hengt opp flere steder i Lillestrøm.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10097329

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4193821.ece