Fra politiaksjonen i Fredrikstad 17. mai. Bilde fra YouTube. 

Politiet forteller at det ble kastet stein og flasker mot dem på Stortorvet i Fredrikstad. Flere hundre ungdommer var involvert,  og politiet måtte rykke ut med 15-20 patruljer.

Klokka 21.30 har politiet ifølge NTB ryddet torget for mennesker, og det står et stort antall utrykningskjøretøyer i området. I tillegg er det et politihelikopter i lufta, hører man på video fra Fredriksstad Blad.

– Flere hundre ungdommer er aggressive, skrev Øst politidistrikt på Twitter.

Det har vært en større ansamling av ungdommer på torget i flere timer, men ifølge politiet eskalerte situasjonen mandag kveld.

– Ungdommer går imot politiet og utøver vold mot politiet, skriver de.

Også VG rapporterer om saken:

– Det startet med at en politipatrulje skulle påtale et mindre forhold med noen. Patruljen blir så angrepet av noen titalls ungdommer, som blant annet begynner å dytte på politiet. Deretter eskalerer det, og det begynner å bli flaske- og steinkasting, sier operasjonsleder Terje Marstad til VG

Det gis som vanlig svært lite informasjon om ungdommene. VG spør om aldersgruppen ungdommene er i, og om de tilhører noen gjenger.

– Det er for tidlig å si noe om både alder og gjenger. Vi har ennå ikke fått snakket med ungdommene, sier politiet.

Saken er også kommentert på Twitter:

 

Fredriksstad blad har lagt ut en film fra opptøyene, på sin Facebookside. Der fremgår det at det er en stor andel unge menn av flerkulturell opprinnelse er innblandet, pluss at det er en del mer eller mindre beruset russ og andre til stede. Generell 17. mai-fyll har trolig spilt en rolle, i tillegg til andre, ikke avklarte faktorer.

(Saken er redigert/oppdatert per kl. 23.38.)

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.