Politiet møter uniformert i skolegårdene i storefri etter alvorlige voldsepisoder ved flere skoler i Fredrikstad. – Totalt er vi oppe i en fem-seks ganske alvorlige voldshendelser bare i løpet av noen uker.

Flere alvorlige voldsepisoder på skoler i Fredrikstad de siste ukene får politiet til å intensivere innsatsen overfor ungdomsmiljøene, melder Fredriksstad Blad. To av hendelsene er svært alvorlige. Et av voldsofrene ble så brutalt banket opp i skolegården at han endte på sykehus med mulig kraniebrudd. En annen ble brutalt banket opp av flere elever.

– Vi er bekymret. Vi har registrert en økning av vold blant ungdom. Det skjer både på skolen og i forbindelse med skoleveien, sier Lars Fosse, leder ved forebyggende avsnitt ved Fredrikstad politistasjon.

Det siste året har det vært en økning i både masseslagsmål og ungdomsvold i Fredrikstad.

– De siste årene har vi sett en gradvis økning i ungdomsvolden, både når det gjelder grovheten og at de er yngre, har Fosse tidligere uttalt til Fredriksstad Blad.

På spørsmål om hva som er bakgrunnen for voldsepidemien den senere tiden, svarer Fosse at det «som regel er veldig lite som ligger bak».

– Det kan være små fornærmelser eller andre filleting, sier han.

Videre sier han at ungdommen ikke helt forstår konsekvensen av hva de gjør, og at det ofte handler om unge mennesker som vil tøffe seg. I forsøk på å få bukt med den økende voldstrenden møter uniformert politi opp på skolene i storefri.

– Totalt er vi oppe i en fem-seks ganske alvorlige voldshendelser bare i løpet av noen uker. Det skjer etter at vi har vært gjennom en ganske rolig periode i våres og i sommer. Så det er helt klart at vi har opplevd en oppblomstring den siste tiden, og det må vi ta tak i, sier Fosse.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.