Nytt

Unge menn med somalisk bakgrunn banket opp og ranet tilfeldige på Lillestrøm natt til lørdag. Stygge episoder fant sted ved Lillestrøm stasjon og ved en bensinstasjon. Ikke helt ulikt situasjoner som er velkjent i Oslo.

Banket opp tilfeldige

En politipatrulje rykket ut til Lillestrøm stasjon etter melding om slagsmål natt til lørdag.

Der påtraff de en person som hadde skader etter slag i ansiktet. Slagene medførte at personen måtte sy fire sting.

– Mens de står der oppdager patruljen noe som skjer inne på stasjonen, opplyser operasjonsleder Øyvind Strømsborg ved Romerike politidistrikt.

De fem mistenkte er i alderen 18 til 20 år, med bopel på Romerike og Oslo med somalisk bakgrunn. Til Romerikes Blad opplyser politiet at de nå ser dette i sammenheng med hendelsen på Shell samme natt.

– Vi mener at begge disse hendelsene har en sammenheng, og er interessert i personer som kan ha vært vitner til hendelsene, opplyser Per Stenslet, som lørdag morgen tok over som operasjonsleder.

– Dette er personer som har banket opp og ranet personer i Lillestrøm natt til lørdag, legger han til. 

En person kom skadet inn på en Shellstasjon i Lillestrøm.

– Mannen hadde tydelig vært i klammeri, fått et par slag i ansiktet og blitt fraranet lommebok og telefon, opplyser operasjonsleder Øyvind Strømsborg ved Romerike politidistrikt.

Mannen ble fraktet med ambulanse til Ahus for en legesjekk.

– Det skal være minst to gjerningsmenn av utenlandsk opprinnelse. Den ene sannsynligvis iført en stripet strikkegenser med noe blått, opplyser Strømsborg. 

 

http://www.rb.no/lokale_nyheter/article6194258.ece
http://www.rb.no/lokale_nyheter/article6194277.ece