Nytt

Det ytres stadig bekymring for segregering og parallellsamfunn i Oslo. I Groruddalen er denne utviklingen noen steder svært tydelig å se. Bare innenfor noen få hundre meter er det som å bevege seg fra en verden til en annen.

I helgen gikk vi en tur forbi Furuset skole. Rett utenfor Furuset skole ligger Furuset Muslimsenter. Dette skal være en moské. Oppslag om bønnetider henger på inngangsdøren. Idet vi kom forbi løp det en flokk barn ut av bygningen, fulgt av flere voksne. De fleste iført varianter av muslimske klær. De fylte raskt opp skolegården og startet med lek og ballspill. Friminutt fra moskéen. Da vi kom tilbake En kort stund senere, var store og små på vei inn i moskéen igjen.

Da var vi på vei til Nordre Lindeberg gård, som ligger ca 400 meter unna Furuset skole og Furuset Muslimsenter. Det er bokstavelig talt kun en vei som skiller de to plassene fra hverandre. Her var det også mange mennesker, og kanskje ikke overraskende, stort sett etniske nordmenn. Noen andre nasjonaliteter i form av europeere, det hørtes ihvertfall ut som østeuropeiske språk når de pratet. Mennesker med muslimske klesplagg var totalt fraværende, noe som er godt synlig over hele Furuset forøvrig.

Bokstavelig talt ser denne fliken av Furuset slik ut:

Furuset Muslimsenter/Furuset skole er et sted hvor muslimer møtes til aktiviter i og utenfor moskéen. Dette er ingen arena mange nordmenn føler for å bruke en lørdags ettermiddag, vil jeg tro.

400 meter unna på andre siden av veien ligger Nordre Lindeberg gård. Her møtes norske familier og noen andre europeere for å vise barna de vanlige husdyrene våre, hoppe i høyet og leke på gårdstunet. Det er også en kafé og utsalgssted for hjemmelagde saker og ting.

Hvordan tenker egentlig multikulturalister at disse gruppene skal smelte sammen i stedenfor å bli segregert? I kraft av Jonas Gahr Støres uttalelser om at begge parter må tilpasse hverandre, vil kanskje kravet om å fjerne grisen på Nordre Lindeberg gård komme? Hvem vet…

 

Klikk på bildene så blir de større:

For de som skulle være interessert i historie: I Furuset skole står en byste av Furusets store helt, oberst Ole Reistad. En kjent personlighet fra bl.a andre verdenskrig. http://no.wikipedia.org/wiki/Ole_Reistad