Etter ti rolige dager på Lampedusa er det i løpet av de siste 48 timene kommet fem båter til øya fra det afrikanske kontinent.

Natt til i går kom et fartøy fra Libya med 178 personer av begge kjønn og varierende alder, hvis opprinnelse overveiende er sør for Sahara (Eritrea, Somalia, Sudan). Noen timer i forveien hadde det kommet en båt med 77 tunisiere.

Klokken 14 i går kom det først en atten meter lang båt fra Libya med 267 personer, hvorav 17 kvinner og fire barn, alle fra sør for Sahara. Senere på dagen kom ytterligere to fartøy fra det krigsherjede landet med henholdsvis 300 og 500 personer ombord, hvis opprinnelse ennå ikke er kjent.

Innenriksminister Roberto Maroni sier i en kommentar at trafikken har en direkte sammenheng med Italias nylige deltagelse i bombingen av Libya.

La Repubblica: Lampedusa, riprende l’esodo

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂