Nye tider i Egypt: Egypt Air slettet Israel fra kartet over rutenettet. Jordan gikk helt til Middelhavet.

Det er vanskelig å tenke seg at det var en glipp at det mest sensitive landet i Midtøsten var fjernet. Egypt Air skyldte på at det er et datterselskap som flyr til Tel Aviv. Trafikken økte med 27 % ifjor.

Simon Wiesenthal-senteret reagerer kraftig på Egypt Airs handlinger. I et brev til Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart (ICAO) antyder Shimon Samuels, direktør for internasjonale forbindelser, at ytterliggående islamister har vært involvert. Han ber ICAO reagere overfor Egypt Air og påpeker at manglende inngripen vil oppmuntre til ekstremisme og true regional fred, kommer det frem i brevet.
..
Egypt Air skal ifølge Ynet være det første flyselskapet som regelrett fjerner Israel fra kartet. Andre selskaper i muslimske land, for eksempel Turkish Airlines og Royal Jordanian, lar Israel være med på både rute- og verdenskartet.

Flyselskap slettet Israel fra kartet