Skjebnen til Asia Bibi opprører mange. Fembarnsmoren ble dømt til døden for blasfemi, på et grunnlag som var det rene oppspinn, dvs. det var et utslag av det religiøse hysteriet som ikke tolererer andre. Blasfemiloven er som laget for å utløse selvtekt og justismord. Slike saker begynner å få internasjonal oppmerksomhet og gir Pakistan dårlig rykte. President Zardari vil derfor benåde, men konservative imamer og islamister hisser til eksekvering.

Ektemannen Ashiq Maseeh snakker med mediene i Islamabad onsdag 24. november. Han er flankert av døtrene Esham (v) og Sidra. Familien har måttet gå i dekning etter å ha mottatt drapstrusler.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂