Kommentar

Politiet på Nordsjælland har så store problemer med rumenske kriminelle at de har bedt om å få en rumensk politimann fast stasjonert.

Politidirektør Thorkild Fogde fra Nordsjællands Politi orienterede således på det seneste møde i kredsrådet for Nordsjællands Politi – bestående af politi, anklagemyndighed samt repræsentanter for en række nordsjællandske kommuner – om at politikredsen forsøger, at ”få rumænske politimyndigheder til at udstationere en rumænsk polititjenestemand i Nordsjællands Politi, således at der kan dannes et generelt efterretningsbillede vedrørende rumænske kriminelle.”

Nordsjællands Politi har igennem længere tid været hårdt ramt af stribevis af indbrud. Og i flere tilfælde mistænkes mere eller mindre organiserede tyvebander fra bl.a. Rumænien at stå bag indbruddene. Tidligere i år oplevede drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi at blive politianmeldt for racisme, da han omtalte rumænere som skruppelløse. Ikke desto mindre tal fra Københavns Politi en voldsom stigning i kriminaliteten begået af rumænere, ligesom de i forvejen ifølge Københavns Politi er overrepræsenteret i kriminalstatistikkerne og sammenligner med andre grupper fra det tidligere Østeuropa.

Det var nestleder i Radikale Venstre, Zenia Stampe, som anmeldte politimester Ove Dahl for rasisme, fordi han tillot seg å si at rumenerne bød på problemer. Det var etter at en norsk flyvertinne var knivdrept på sitt hotellrom. Saken er ennå ikke avsluttet.


Vil have rumænsk politi til Nordsjælland

Rumænske kriminelle fylder nu så meget i politiets hverdag, at Nordsjællands Politi vil have assistance fra Rumænien.