Libyas leder Muammar Gaddafi advarer om at Europa kan bli et nytt Afrika dersom den «svært farlige» innvandringen ikke blir stanset. Advarselen kom i forbindelse med Gaddafis besøk i Italia, der han krever fem milliarder euro årlig av EU for å stanse den illegale innvandringen som skjer fra Libya:

– I morgen er Europa kanskje ikke lenger europeisk og kanskje til og med svart, for det finnes millioner som ønsker å komme inn, sa den libyske lederen da han besøkte Italias hovedstad Roma mandag.

– Vi vet ikke hvordan de hvite og kristne europeerne vil reagere på denne tilstrømningen av sultne og uvitende afrikanere. Vi vet ikke om Europa vil forbli et framskredet og samlet kontinent, eller om det vil bli ødelagt, sa han.

Ifølge Gaddafi er Libya «inngangsdøra til Europa» for ulovlige innvandrere.

Dagbladet: Gaddafi vil ha betalt for å stanse flyktninger
Hvis ikke kan Europa bli et nytt Afrika, advarer han.