Nytt

Mullah Krekar har avholdt pressekonferanse for å true Norge igjen. På pressekonferansen opplyste Krekar at dersom han skulle bli drept etter å ha blitt kastet ut av Norge, vil den ansvarlige for utsendelsen også dø.

Å sende Mullah Krekar ut av landet vil bli dyrt for det norske samfunnet, mener Mullah Krekar:

– Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne, sa Krekar under en pressekonferanse torsdag.

– Jeg vet ikke av hvem. Ansar al-Islam, Al-Qaida, jeg vet ikke. Hvem som helst, sa Krekar, som tidligere ledet geriljaorganisasjonen Ansar al-Islam.

Pressekonferansen ble holdt i det internasjonale pressesenteret i Oslo, og norsk presse fikk ikke slippe inn, melder TV 2. Krekar vil ikke lenger snakke med norske journalister.

– Jeg har tre fiender: Høyresiden hos de norske styresmaktene, norsk etterretning og norsk media, sa Krekar.

Krekar gjorde også oppmerksom på at han daglig gir mennesker han har internett- eller telefonisk kontakt med rett til å drepe amerikanere i Irak. Han hevdet at han har hatt en samtale med en person som ville begå en selvmordsaksjon mot amerikanere i byen Mosul:

– Jeg sa at det er din plikt å gjøre det. Og han gjorde det i Mosul. Han drepte folk i Mosul, svarte Krekar.

Så sent som i november 2007 beklaget for øvrig den samme Mullah Krekar at norske myndigheter hadde fratatt ham passet, da dette forhindret ham i å gjøre sin plikt ved å dra til i Irak for å føre hellig krig mot amerikanerne.

ABC Nyheter: Nye trusle fra mulla Krekar