Sakset/Fra hofta

Norges langvarige gjest, herr Krekar, har i et intervju med australske ABC på vennlig vis forsvart drap på både oversettere, journalister og leger.

– Det er tillatt for meg å drepe australske soldater i Irak. Ifølge islam kan jeg drepe oversetteren hans, menneskene som gir ham mat og drikke, som gir ham medisiner, alle som hjelper soldaten, sier han til australske ABC.

Det er kanskje tillatt, men slett ikke for Krekar – da han som kjent ikke er der.

Han er nemlig her, blant fiender som for eksempel gir ham mat, drikke og medisiner. Som hjelper soldaten Krekar som etter utsagn gjerne ville dra til Irak for å krige litt for idealene sine. Men beklageligvis får ikke krigshelten lov av lumpne norske myndigheter å reise hjem. Du snakker om uflaks! Og så etter så mange kostbare rettsrunder da:

– Jeg drar til moskeen én gang i uken og har ingen annen kontakt med utenomverdenen. Hvis jeg taper denne saken, så fortsetter dette livet. Hvis de ikke hadde fratatt meg passet, så hadde jeg dratt ut og deltatt i en eller annen krig og blitt drept av amerikanere, sier Krekar på persisk og ler.

På samme tid forteller han til Høyesterett at han frykter for sitt eget liv dersom han blir nødt til å reise tilbake til Irak, slik norske myndigheter vil.

Ellers skulle det ikke være så vanskelig for oss andre å forstå hvorfor den stolte kriger ikke har lyst til å dra tilbake til Irak – for der er det jo krig, må vite. Skal noen på ubehagelig vis drepes i krig, så bør nok det fortrinnsvis være oversettere, journalister og leger – ikke selvproklamerte krigere som for eksempel en forfulgt og innsatsvillig mullah i det høye nord?

Spørsmålet er om livet i Irak på noen måte kan blir verre enn det livet i Norge er for en følsom mann? I fravær av selvmordsbombere og krigshandlinger tyr norske omgivelser til andre brutale metoder, og det gjør tilværelsen svært, svært vanskelig. Heldigvis finner han trøst i sin egen nettside som både hyller terror og glad feirer amerikanske tap i hhv Irak og Afghanistan:

– Etter at retten frikjente meg for terrorsaken, følte jeg at jeg ble møtt med hardere blikk fra menneskene enn tidligere. Da jeg gikk ute sammen med familien, så var det flaut med disse blikkene og det var forstyrrende når de spurte, forklarte han i retten.

Det har tidligere kommet frem at mulla Krekar skal stå bak nettsiden dorbeen.com, som hyller terror og feirer amerikanske tap i Irak og Afghanistan.

I følge TV-kanalen innrømmet herr Krekar i intervjuet å ha trent opp selvmordsbombere i terrororganisasjonen Ansar al-Islam, som er ansvarlig for å ha drept hundrevis av menn, kvinner og barn. Men dette med å trene opp selvmordsbombere er egentlig ikke noe annerledes enn å trene soldater i å bruke Kalasjnikov, forklarer Krekar:

– Det er ingen forskjell på selvmordsbombere eller det å bruke en Kalasjnikov når du kriger, uttaler han til kanalen.

Nei, det er det sikkert ikke – i hvert fall når selvmordsbomberen ikke heter Mullah Krekar. Hvis det var tilfelle kunne jo selvmordsbombing innebære en viss fare for Krekars eget liv, og et sted må grensen tross alt gå. Selv for en prinsippfast hellig kriger med adresse Oslo, Norway.

Les også

-
-
-
-
-

Les også