Av Roy Vega

Utenriksminister Jonas Gahr Støre flyr høyt på vei til Israel søndag, med privat Falcon Jet, for å møte utenriksminister Avignor Lieberman. Dette, i egenskap av Norges rolle som leder i den såkalte giverlandsgruppen (AHLC) for den palestinske administrasjonen (PA), hvori opptatt en Hamas-regjering som Norge og Russland var raskest til å anerkjenne. I sakenes anledning kommenterer dagbladets journalist Line Fransson møtet med Liebermann med en predikert, munn-orientert åstedsbeskrivelse, slik:

Nå lurer flere, blant dem norske og israelske journalister på om den russiske jøden, utenriksministeren og bosetteren kommer til å slenge leppa når han møter Jonas Gahr Støre seinere i dag.

Hvilken leppe som slenger mest her skal vi la ligge, men konstaterer at det alltid så politisk korrekte Dagbladet heller ikke har store forventninger i møte med den israelske utenriksministeren. Hvor mye leppene slenger er imidlertid ikke så avgjørende, ikke bare for Dagbladet, men heller ikke for den norske regjeringen. Til tross for minst hundre kyss rundt på Arafats lepper (onde tunger vil ha det til at det var slike kyss Arafat døde av), så nye klapp og klem på Hamas-ledere og ditto omfavnelser på en øredøvende Nobelpris-utdeling i Oslo, synes ikke lille Norge å ha kommet av flekken i Midtøsten. Selv med innleid luksusfly og hektiske, diskrete samtaler med selveste Obama – er det ikke en strime av utsikter til å nå nye høyder og podiene hvor verdenspressen skrur på kameralysene. Nå ligger dette mest på det nostalgiske feltet. Norske vimpler blir stadig mer bleke og flises stadig opp i vinden på Vestbredden og i Gaza. Vinden blåser ikke i Oslos favør.

Om både Hamas og de andre Fatah-kameratene på Vestbredden har fått en ny Europa-venn med selveste Thorbjørn Jagland på toppen av Europarådet, ser det slett ikke ut til at det er noe oppdrift for åndene fra Oslo. Vi som sitter tilbake i andedammen, så helt uten jetfly, skal la være og raljere over hvordan Jagland kan ha kommet så langt. Men vi våger å tro at Jonas Gahr Støre ville kommet like langt om han hadde droppet den rådyre Falcon-Jet’n og heller hadde tatt bussen til Gol i dag. Med akebrett. Leppa i Dagbladet ville garantert finne noe stygt å skrive om Israel og israelsk politikk likevel.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-
-