Nytt

En vaktmester på en dansk skole ville inn i Libanon, men slapp ikke inn. Han hadde tilfeldigvis samme navn som en av Muhammed-tegnerne. Myndigheter over hele den muslimske verden glemmer visst ikke den historien.

Det var 12 tegnere. Hvis det også er vanlige navn er det ret mange mennesker som kan bli rammet. Det var bestemt ingen hyggelig opplevelse for vaktmester Poul Erik Poulsen.

Man bør observere alvoret myndighetene behandler tegningene med, fire år senere. Dette kommer man ikke til å glemme. Man har endog gått så langt at man har bedt danske myndigheter om personnumrene til de angjeldende tegnere, for å unngå misforståelser av den typen Poulsen ble utsatt for.

Det vakte opsigt, da Poul Erik Poulsen fra Hadsten forleden fortalte, at han var blevet forhindret i at rejse ind i Libanon på en fødselsdagsferie, fordi han har navnesammenfald med en af de 12 tegnere, der i Jyllands-Posten udløste Muhammed-krisen.

Han fortæller nu, at omtalen ikke har været ubetinget rar.

»Jeg ved, at sagen er blevet bemærket i udlandet af danskere, der har fulgt den på de danske hjemmesider,« siger Poul Erik Poulsen.

»Men jeg har ikke lyst til at træde frem med billed i medierne. Jeg synes, det er nok, at Jyllands-Posten har sat en af Muhammed-tegningerne sammen med en artikel om mine oplevelser. Det er lige sådan noget, der kan være med til at få sagen til at blusse op igen. Og det er nok ikke noget, som hjælper den danske konsul i Libanon,« siger Poul Erik Poulsen.

Den danske konsul og Udenrigsministeriet arbejder nemlig videre med sagen.

Det kan ramme andre

Målet er at undgå, at et større antal danskere kan blive hindret i at rejse frit i Mellemøsten, fordi de tilfældigvis kan forveksles med nogle af de 12 tegnere på grund af en banal ting som et navnesammenfald.

»Det holder jo ikke, da det rammer i flæng. Det er ikke bare mig. Det kan være et meget stort antal danskere, der vil kunne forveksles, når man på den måde skærer alle over en kam. Det ville svare til, at Danmark ikke skelnede mellem arabere, der hedder Muhammed, fordi der var én, man ikke ønskede i landet,« siger Poul Erik Poulsen.

Libanon ønsker et cpr

Det er dog ikke så let en sag. Poul Erik poulsen har fået at vide, at de libanesiske myndigheder har bedt om at få cpr-nummeret på tegneren fra Jyllands-Posten, der ikke er velkommen i landet, for at kunne identificere ham.

»Men de danske myndigheder kan ikke bare udlevere cpr-numre på danske borgere, så det går ikke. Men man anser sagen for principiel, så den er ikke opgivet,« siger Poul Erik Poulsen.

»Jeg havde fået besked om, at jeg personligt ville blive clearet 1. oktober, så jeg en anden gang kan rejse ind i Libanon. Men det er ikke sket endnu. Jeg har dog heller ingen aktuelle planer om at rejse til Libanon,« siger han.

Der er forsikringssag

Oveni den ødelagte ferie for Poul Erik Poulsen, hvor han måtte returnere til Danmark efter få timer i Libanon, mens han måtte efterlade sin hustru, kom en ekstra regning på 146 dollar for at få ændret sin returbillet.

»Den sag har jeg sendt til mit forsikringsselskab, som jeg håber vil dække den,« siger han.

Poul Erik Poulsen er skolebetjent ved Favrskov Gymnasium. Og hans hustru ér kommet hjem fra rejsen.


Hadsten-borger fanget af Muhammed-sag