Stemningen i Jerusalem er igjen spent og flere er skadet i tumulter den senere tid. Norske medier forsøker på sin forutsigbare og lite etterrettelige måte å rapportere om hendelsene.

Dagbladets Line Fransson velger overskriften: Israel fyrer opp og ønsker bråk. Hun gir kun stemme til den palestinske versjonen av saken der Israel er bråkmaker og aggressor. Én ting er at fremstillingen er ensidig, men et annet spørsmål er om den er riktig?

Leser man New York Times er fremstillingen adskillig mindre styrt av palestinsk propaganda, som kanskje har blitt kjørt frem for å dekke over en kjedelig blemme.

Bråket i Jerusalem startet da 150 palestinere angrep ikke-jødiske franske turister på vei opp til Tempelhøyden. Dette skjedde dagen før Jom kippur. Palestinerne begynte å kaste steiner på franskmennene som de trodde var jøder.

Israelsk politi rykket inn med tåregass mot palestinerne for å komme de franske turistene til unnsetning. Palestinske myndigheter oppfordret flere til å komme til området, blant annet med utrop fra minaretene.

Ifølge palestinske myndigheter ble 40 palestinere såret. Det israelske politiet melder om 17 skadde politifolk. 11 palestinere ble arrestert for steinkasting.

Dagbladet nevner at Jordan ber Israel hindre at jøder og turister kommer til Tempelhøyden. Dette er en indirekte referanse til det opprinnelige hendelsesforløpet der Israel neppe kan kalles for aggressor.

Kanskje Dagbladet heller skulle valgt overskriften: Palestinerne fyrer opp og ønsker bråk?

Les også Nidra Pollers kommentar til saken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂