Sakset/Fra hofta

Kunsten og Bibelens fortellinger er uadskillelige. Skal man ha fullt utbytte av kunsten må man også kjenne fortellingene. På bibelen.no er det mulig å abonnere på dagens bibelord, tilsendt på e-post. Slik får man en liten flik av Bibel-historien, overkommelig i en travel hverdag Under teksten ligger lenker til andre relaterte bibelsteder, som bare er et klikk unna. Å utforske disse stedene kan være en egen reise, og gi uventet ny innsikt.

Denne tjenesten viser hvordan internett åpner opp en ny måte å tilnærme seg teksten på. Å lese i Bibelen krever en viss motivasjon og rutine, og det finnes en del ting som «skygger». Man trenger en grunn. I vår tid er det å kjenne Bibelen definert som litt utdatert. Kanskje er det at Gutenberg-tidsalderen glir unna som bidrar til en slik følelse.

Cyberspace lar oss møte teksten på nytt. Med sine uendelige muligheter for kryssreferanser er nettet som skapt for Bibelen og andre gamle tekster.

I begynnelsen var Ordet.

www.bibelen.no