Nytt

Flertallet i Oslo bystyre – bestående av Ap, SV, Frp og Rødt – overprøvde skolebyråd Torger Ødegaard (H), og sa nei til forslaget om å etablere en muslimsk skole i Oslo. Ødegaard hadde på kommunens vegne gitt et positivt svar på forhånd, men flertallet i Kultur- og utdanningskomiteen overprøvde avgjørelsen da de behandlet høringsuttalelsen til Utdanningsdirektoratet i forbindelse med en søknad om å starte en muslimsk skole i går:

Oslo kommune leverer dermed likevel ikke sin anbefaling til godkjenning av skolen til Utdanningsdirektoratet. Direktoratet skal til slutt avgjøre saken.

Søkeren vil etablere en muslimsk skole for å tilby et alternativ til foreldre som i dag sender barna til madrassaer i muslimske land, og for å hindre at de i utlandet risikerer å få «opplæring i radikal eller ekstrem tolkning av Koranen og miste tilhørighetsfølelse til det norske samfunnet».

Kunnskapsløftets læreplan for grunnskolen skal følges, men KRL-faget skal byttes med MRL, som består av menneskerettigheter, religion og livssyn, med særlig vekt på islam. Den andre endringen i forhold til læreplanen er at skolen vil tilby arabisk som fremmedspråk.

Målet er å ha 200 elever fordelt på ti klassetrinn.

Dagbladet: Bystyret i Oslo sier nei til muslimsk skole