Nytt

Freddskolen har søkt Utdanningsdirektoratet om lov til å starte Norges første grunnskole for muslimske barn fra høsten. Håpet er at 100 muslimske barn skal få gå på sin egen skole i Oslo. Begrunnelsen for opprettelse er at en muslimsk skole i Oslo vil gjøre det mer attraktivt for islamtro foreldre å la barna gå på den, i stedet for å sende barna til ekstremistskoler i Pakistan og lignende land.

Oslo SV avviser blankt tanken om en egen muslimsk skole i Oslo, og har lite til overs for Freddskolens begrunnelse:

– Det er jo bare helt håpløst å komme med en slik begrunnelse. Alle norske barn skal gå på norske skoler! Alternative er ikke egne muslimske skoler, de skal gå i norsk – ikke sendes til utlandet, raser SV-politiker Knut Even Lindsjørn til iOslo.no.

Lindsjørn er leder av Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre og gruppeleder for SV. Han kommer til å kontakte SV sentralt og fortelle dem hva han og de andre Oslo SVerne mener om denne muslimskolen.

– Vi anbefaler at Utdanningsdirektoratet sier nei. Det blir veldig galt å segregere vekk barn og ungdom som bør få ha denne viktige møteplassen, som Oslo-skolen er, sier han.

– Denne typen skoler bidrar i hvert fall ikke til en inkluderende by. Den forsterker den delte byen og opprettholder et skille mellom «oss» og «dem».

SV mener også at det nye KRL-faget tar så godt hensyn til muslimene at det slettes ikke skal være nødvendig å måtte samle alle muslimske barn for seg i en skole.

Nettavisen: – Muslimskole er uakseptabelt!