Kjære politikere.

Av Amal Aden

Det er noe jeg har lurt på ganske lenge; jeg hører gang på gang om personer som ikke har opphold i Norge men allikevel bor her. Jeg lurer på om dere politikere er klar over hva disse menneskene driver med dag og natt? Det er ingen som gir de penger. Tenker dere noen ganger på hvordan disse personene klarer hverdagen? Er dere inne på tanken at de kan være kriminelle? Hvem sitt ansvar er det når de gang på gang bruker vold mot andre? Tenker dere at disse menneskene kunne hatt det annerledes og kanskje bedre hvis de ble sendt ut av landet? Kanskje er det bedre å være i ett land med krig hvor du i det minste har familien din rundt deg, enn å måtte drive med noe kriminelt for å klare hverdagen? Er det slik at dere bare gir blaffen i hvem disse menneskene dreper eller truer? Det er per i dag ingen som har oversikt over hvor mange som befinner seg i Norge uten opphold – de aller fleste er nok i Oslo. Synes dere det er greit at Oslo er en by der folk føler seg utrygge? Har dere tenkt å gjøre noe med dette, eller er dere for opptatte? Det er vondt å se det som skjer, men jeg er sikker på at det blir verre hvis dere ikke våkner snart.

I slutten av mars i 2008 ble en person drept på Grünerløkka i Oslo av en somalisk mann som ikke hadde lovlig opphold i Norge. I 2004 ble det bestemt at han skulle sendes ut fra Norge. Det er imidlertid ikke gjort noe forsøk på å iverksette vedtaket. Nå sitter jeg her og tenker på om dere politikere noen ganger har dårlig samvittighet når dere leser hva som blir gjort av personer som oppholder seg ulovlig i Norge.

Forfatteren Amal Aden har skrevet boken «Se oss».

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂