Mona Levin sier Kåre Willoch opptrer som om han har et kall i sin misjonering mot Israel, og mener han må stå til ansvar for det han gjør. Det var etter at Tabloid-sendingen var over at Mona Levin tok bladet fra munnen.

– Jeg har satt ord på noe veldig mange tenker, og har tenkt i mange år. Det gjelder ikke bare jøder, men veldig mange andre også. Jeg kjenner ikke Willochs agenda, men det virker for meg som om han har fått et kall. Det er et budskap fylt av hat. Dette hatet har han spredt i minst ti år, og det har hatt store ringvirkninger, sier Levin.

Hun mener dette er tydelig for alle som vil lytte til det Willoch sier. Med den tidligere statsministerens uttalelse på Dagsnytt 18, var begeret fullt for Levin.

– Willoch er rasist og viser jødehat når han presterer å si på norsk radio at vi ikke kan stole på Obama og hans administrasjon fordi han har en jødisk stabssjef. Det oppfattet jeg som antisemittisk, og dessuten rasistisk, fordi han sier at fordi Obama er svart, kan han la seg manipulere. Det var det som tippet det over for meg. Jeg trodde ikke det jeg hørte, sier Levin.

Levin sier ikke at Willoch er jødehater, men hun sier at han så monomant kritiserer Israel at han må vite at han er med på å fremme fiendtlige følelser mot jøder og Israel.

Aftenposten har valgt en markskrikersk overskrift som Levin neppe står inne for:

Mona Levin: – Willoch er rasist og viser jødehat

Ifølge TV 2 fikk Inga Marte Thorkildsen, Abid Q. Raja og Torstein Dahle sjokk av Levins uttalelser. Men hun vek ikke en tomme.

Både Inga Marte Thorkildsen, Abid Q. Raja og Torstein Dahle tok Willoch i forsvar. Raja ba til og med Levin om å trekke uttalelsene tilbake.

– Du kan ikke kalle Willoch for rasist og antisemitt fordi han har tatt til orde mot Israels krigføring og undertrykkelse av palestinerne. Det er en så drøy påstand at jeg rett og slett ber deg om å trekke det tilbake, sa en forferdet Abid Q. Raja.

Men Levin ville ikke trekke det tilbake. Imidlertid dro hun det enda lengre.

– Han har holdt på i 20-30 år, og det har bare blitt mer og mer. Hatet lyser ut av øynene hans når han snakker om Israel, tordnet Levin.


– Kåre Willoch er rasist og jødehater

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂