Nytt

Muslimer i Norge føler at terskelen for å bli overvåket som mistenkte terrorister er blitt lavere.
Leder i Muslimsk studentsamfunn, Mohammad Usman Rana, hevder at vanlige mennesker passer seg for hva de sier i telefonen og hva de skriver i e-post fordi de frykter at telefonen blir avlyttet og at e-post blir lest av politiet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) avviser at de overvåker muslimer spesielt, men bekrefter imidlertid at det finnes grupper i Norge som støtter terror i utlandet:

PST-sjef Jørn Holme avviser at politiet overvåker muslimer som gruppe.

– Vi overvåker ikke muslimer, sikher, vegetarianere eller folk som går i Levis-bukser. Vi følger med på dem vi mener kan planlegge alvorlig kriminalitet, sier Holme. Han forstår likevel frykten i det muslimske miljøet for å bli stemplet.

– Jeg vet at mange unge med flerkulturell bakgrunn føler seg stigmatisert med den terrorfrykten vi dessverre har i Europa, og det er viktig for meg å lytte til hva de har å si, sier Holme, som gjerne vil avmystifisere PSTs arbeid. Han mener også det er viktig at alle typer mennesker jobber i sikkerhetstjenesten.

Dagbladet: Muslimer i Norge føler seg overvåket