Kommentar

I flommen av spam som er slettet har det gått med to kommentarer, som gjengis her. Det ene om Paris er interessant både på grunn av innholdet, men også fordi nettet viser sin styrke: det finnes alltid noen som har vært et sted, eller kjenner noen, enten det er Kairo, Holmlia, en sushi-restaurant i London eller Paris.

Apropos franske tilstander: Jeg var i Paris fra 2 til 7 november i år. Brukte metroen mye. Det som jeg merket meg var den ubehagelige følesen jeg fikk straks vi beveget oss litt utenom sentrumsdelene.

En dag gikk vi av i Chateu Rouge. Det var som å komme til et nytt fremmed land. Nesten ikke en hvit person å se, og folk skulle hele tiden pushe på deg varer på gaten. Da vi gikk ned til stasjonen igjen stod det to afrikanere og samlet inn underskrifter til et eller annet. «I’m not interested» svarte jeg på deres henvendelse og gikk fort videre. Kunne høre hånlatteren fra dem etterpå. (var jeg en vantro?)

Noen timer etterpå skjedde dette her på stasjonen:

FN er blitt enig med

100 personer ranet alle i togsettet. Må si dette skremmer. Lars Gule og Hylland Eriksen, dere har ikke mye kredibilitet igjen hos meg ihvertfall. Faktisk håper jeg dere får oppleve dette på kroppen selv snart!

Fra honestthinking:

10.11.2006. For kort tid siden opplevde passasjerene på Metroen i Paris at 100 «ungdommer» fra de «vanskelige forstedene» gjennomførte et godt organisert masseran. Mange flyktet i panikk, og politiet måtte stenge av Chateau-Rouge-stasjonen.

HonestThinking kommenterer: Dette er kanskje ikke så oppsiktsvekkende, og vi kommer nok til å høre flere og verre historiere fra Paris enn dette (med mindre de blir holdt skjult). Det var, etter det vi kjenner til, tross alt ingen som ble drept, påtent eller mishandlet denne gangen.

Det som imidlertid er oppsiktsvekkende, er at MSM (2_kommentarstream media), med unntak av Le Parisien, har unnlatt å rapportere om saken. Det sier ganske mye om hvor fortvilet situasjonen er i Frankrike, og om hvor underkuet franskmenn er blitt.

av signaturen Beses

Signaturen Mika skriver om dokumentaren «Naive Norge»

Selv om programmet som sådant kunne vært bedre, er det interessant at noen går inn i den praktiske virkeligheten. Teoretikere som Hylland-Eriksen har aldri bodd på Grønland, eller f.eks. prøvd å starte/drive restaurant, uten å få rabattene på varene som innvandrerne får av sine landsmenn. Det er nok mange teoretikere som foreløpig lever i en «boble», synd bare at de får finansiering for å fortelle oss at alt er OK!