Kommentar

Gaza er blitt et «rallying cry» ikke bare for venstresiden, men for store deler av det politiske miljø. Til og med Erna Solberg slengte seg på vogna og ville at Norge skulle «presse» USA til å legge press på Israel.

Yngvil Mortensen i Dagbladet, Harald Berg Sævereid i VG, samtlige forskere fra ditt og datt-institutter, LO-leder Liv Gerd Valla: De oppfører seg som borgerlige i gamle dager: «Vi er anstendige mennesker og dette kan vi ikke se på.» De føler seg krenket på palestinernes vegne. Tilsynelatende humant, men skraper man litt i fernissen er det mye som begynner å flasse.

I over to uker har man nå forkynt at Gaza er en humanitær katastrofe. Verdens helseorganisasjon, WHO, tilføyer idag at den er «uten sidestykke». Virkelig? Gaza er altså verre en Darfur, Nord-Uganda, Kongo, for ikke å snakke om Bagdad og andre områder av Irak.

Problemet/fenomenet er at dette politiske borgerskap har internalisert palestinernes offerrolle. Dette er en utbredt tendens i hele Vesten. De føler seg krenket når palestinerne angripes, på deres vegne. Identifikasjonen er så sterk at rasjonell tenkning settes til side.

Noe av det samme så man tendens til med de sultestreikende afghanerne.

Audun Lysbakken sa igår at Israel voldtar det palestinske demokratiet! Dermed har han anammet en av arabernes sterkeste metaforer for overgrep, som er mildt sagt grumsete.

The bottom line er beklageligvis at da palestinerne omfavnet demokratiet, valgte de et parti som har utslettelse av Israrel og jødene som mål, som har drevet dødskult med selvmordsbomberne og dyrker voldsromantikk med enda mørkere farger enn selv PLO og Arafat noen gang gjorde.

Dermed bekreftet palestinerne et inntrykk som har festet seg i årenes løp: De er sine egne verste fiender. Denne gang har de maksimalisert tendensen ved å velge et islamistisk, åpent antisemittisk parti som har utryddelsen av Israel på programmet.

I en post-911-verden blir de dermed stående på samme side som Al Qaida, Hizbollah og andre anti-sivilisatoriske krefter.

Det meste av det israel gjør blekner/blir fotnoter i forhold til dette.

At norske politikere ikke er i stand til å erkjenne disse grunnleggende fakta, er ikke til å tro.

Les også

-
-
-
-
-

Les også