capt.sge.ify94.070206203348.photo00.photo.default-384x256.jpg

For oss et relativt nytt fenomen: en religiøs mobb får frie hender av et prestestyre. Mobben skal hevne eller gjenopprette krenkelsen ved at profeten er avbildet. Mobben oppfører seg ikke særlig høvisk. Den virker snarere som arbeidsløse som får lov å gå amok. Eller det er seminarister som får utløp for undertrykte følelser. Det minner unektelig om en nazi-mobb når de står der og vifter taktfast med høyre arm i takt. De kunne like gjerne ropt Sieg Heil, som Død over USA, Død over Satan., dvs. nå er det skiftet ut med Død over Danmark, og Død over Norge. En uvant situasjon for oss. Det meldes at sikkerheten under OL i Torino skjerpes rundt nordmenn og dansker. Plutselig opplever vi å være jaget. Noen mister hodet. Leder av TIPH, observatør-korpset i Hebron presterte å klage på NRKs Hallo i uken, fordi det hadde med en sketsj om en kristen familie som kalte grisen sin Muhammed. Det var totalt vanvittig og misbruk av ytringsfriheten at man kunne finne på noe sånt i dagens situasjon, formante Arnstein Øverkil. Hva blir det neste?

Det er i tråd med dette at Jonas Gahr Støre ikveld har protestert til Teheran. Norge er opprådd. Regjeringen aner ikke hva den skal gjøre. Kunne den ikke ha sagt: ja, et slikt land må ikke få atomvåpen. Nå må Vesten stå sammen så det ikke skjer! Det hadde gitt folk et mål, noe vi kunne gjøre, for å forhindre at de svir av Israel f.eks..