Austin Rasmussen.

Amerikanske Austin Rasmussen sier han ikke så noen beviser på at stormingen av kongressbygningen onsdag var voldelig.

– Så vidt jeg forstår er det snakk om noen som har stormet kongressbygningen på Capitol Hill. Jeg har hittil ikke sett noen beviser på at det har vært en voldelig storming. Det er ikke noe voldelig i å storme bygningen i seg selv, og derfor er det uheldig at politiet skjøt en kvinne inne i bygningen, sier han til Dagsavisen Fremtiden.

Rasmussen er amerikaner og leder av den uavhengige organisasjonen Republicans Abroad Norway. Han ser ord som mobb, opptøyer og terrorister bli brukt etter onsdagens hendelser. Han har ikke sett noe som kan underbygge det.

– Jeg ser ikke noen voldsintensjon her. De prøvde rett og slett å komme med et budskap. Hvis de hadde fått ordre fra Donald Trump om å gjøre det, ville de ha forlatt stedet med én gang han ba dem om det, sier Rasmussen.

Fire personer døde under opptøyene, inkludert kvinnen som ble skutt og drept. De tre andre døde av medisinske årsaker som følge av den kaotiske situasjonen. I tillegg ble 52 personer arrestert.