Kommentar

Tidligere FBI-leder Louis Freeh anklager i en ny bok Bill Clintons administrasjon for ikkke å ha tatt opplysningene om at Iran sto bak bombingen av Khobar Towers i Saudi-Arabia i 1996 på alvor.

19 amerikanske soldater ble drept. Saudierne nektet å la FBI slippe til og forhøre de mistenkte. Men amerikanerne fikk likevel vite at sporene pekte tilbake på Iran. Men sikkerhetsrådgiver Sandy Berger var ikke interessert i bevisene, skriver Freeh.

On the Khobar Towers investigation, Mr. Freeh asserted that when evidence was developed linking Iran to the attack, the Clinton administration appeared uninterested. He said the initial response of Mr. Clinton’s national security adviser, Samuel R. Berger, was, «Who knows about this?» followed by a dismissive assessment of the evidence as «Well, that’s hearsay.»

Clinton skrev et brev til iranerne, men han «spilled the beans», uten å true med annet enn dårligere forbindelser. Brevet gikk dessuten til øverste leder, Ali Khamenei, som ble rasende.

Clinton kritiserte Freeh i sin bok «My Life», og noen mener Freeh bare prøver å ta igjen. Clintons siste stabsjef, Podesta, forsvarer sin sjef i et innlegg i Washington Post.

Når en slik sak kan vekke så mye oppmerksomhet idag, er det fordi Iran igjen spiller en rolle som provoserer og truer USA. Denne gang i Irak. Britenes opplysninger om at Iran har levert avanserte bomber som brukes av opprørerne rundt Basra, og lærer opp iranere til å bruke dem, reiser alvorlige spørsmål om Irans hensikter.

Rancor Between Freeh and Clinton Over Terrorism Continues