Kommentar

Venstresiden gjør seg selv en stor bjørnetjenste ved å unngå en debatt om demografisk utvikling og islamistisk innflytelse i Norge, skriver palestinske Hanan Bakir i Klassekampen.

Tittelen «Antirasistenes svermeri» antyder tendensen. Dessverre trekker Bakir en del sammenligninger som gjør kronikken svært forvirrende. Muslimers voksende antall i Norge sammenlignes med jødenes overtagelse av Palestina. Også den skjedde gradvis og palestinerne skjønte for sent, skriver hun. Sammenligningen er mildt sagt haltende. Såvidt vi vet oppsto ikke islam i Norge.

Det spesielle er likevel at en palestinsk forfatter/journalist kritiserer norsk venstreside for ikke å våge å ta debatten om demografi og identitet. Tor Bach får gjennomgå fordi han kaller alle som frykter for stort muslimsk innslag for nazister og fascister.

Idag skjer noe lignende, alle som protesterer offentlig blir stemplet som nazister og fascister, senest av Tor Bach i Klassekampen 28. mai. Dette skjer uten intellektuell evne til å forstå sitt eget folk, forstå fenomenet, eller å gi alternativ til fremmedfiendtligheten.

Det er ironisk og tankevekkende at en venstreside som har solidarisert seg med palestinerne og deres nasjonale kamp nå blir bebreidet av en palestiner i Norge for å svikte nasjonen og nasjonale verdier!! Mest fremtrende er kritikken for feighet, for å nekte å diskutere problemene.

Det er en ny omdreining av globaliseringen, at venstresiden, som er vant til å se på seg selv som forkjempere og forsvarer av den gode sak, må tåle kritikk på hjemmebane fra nye landsmenn.

Innfødte nordmenn vil tape i et demokrati der muslimene utgjør en stor prosent. Og dette vil skje gradvis. Tor Bach og venstresidens svermeri vil polarisere skyttergravene. En stempler meningsmotstandere som nynazister og fascister istedenfor å diskutere hva som får slike ekstremistiske grupper til å trekke til seg flere nordmenn.

Vi i innvandringsmiljøet snakker om disse problemene og diskuterer vår bekymring for vår framtid i Europa og Norge. Det som dytter ungdommen til ytterpunktene er utrygghet for samfunnets fremtid. Venstresiden bekrefter utryggheten med å kneble og true til taushet stemmer som tar opp viktige og urovekkende problemer.
……
På nettet kan jeg lese mange spørsmål, ,men ser mellom linjene en venstreside som nekter å svare.
…..
Jeg frykter unnfallenheten fra venstresiden i de vanskelige innvandrings-og integreringsdebattenew gir næring til den økende motstand mot islam og muslimene. Islamisme er ikke religionen islam, men en politisk bevegelse som ikke representerer islam og muslimene i det hele tatt. Ta i betraktning den islamistiske faren som har begynt å dominere moskeene; de verver medlemmer og er begynt å bli en uunngåelig politisk realitet.