Ap-leder i Oslo, Jan Bøhler, sammenlignet George W. Bush med Saddam i en tale til en såkalt anti-krigsdemonstrasjon i Oslo i går, forteller Aftenposten. Stakkars Jens Stoltenberg, sier Jan Petersen, men Ap får de lederne de vil ha, og store deler av AP på Stortinget går inn for å trekke alle nordmenn ut av FN-oppdraget i Irak. Bøhler trekker det hele mer ekstremt i samme retning.

Bøhler snakket etter sitatene å dømme som om Irak-krigen handler om oss. -Bra at vi (sic) ble kvitt Saddam, men det blir enda bedre når vi (sic) blir kvitt Bush, siteres Bøhler. Det står at han leste fra manus, d.v.s. at formuleringene var gjennomtenkte.

Bak demonstrasjonen sto Flyktningerådet, Norsk Folkehjelp, World Islamic Mission foruten ungdomspartiene til RV, SV, Ap og Senterpartiet. De gjorde en kopi av Bush i papp som ble revet over ende og trampet på, slik det skjedde med en av de forhatte statuene av Saddam i Bagdad 9. april i fjor.

Bøhler er en fyr som bidrar til det som kalles politikerforakt, for han gir avkall på all respekt gjennom det han sier og gjør. Det var rimelig virkelighetsfjernt, det som skjedde under demoen i går, 26. juni. Trond Giske og Reiulf Steen var også med. Kan vi stole på Ap i utenrikspolitikken i framtiden? Det Bøhler sa, er egentlig bare litt mer ekstremt enn den linja Ap. har lagt seg på siden Stoltenberg ble leder.