Bystyrerepresentant for Ap i Oslo, Andreas Halse, anklager Jan Bøhler for å spre «sjuke myter» om at han er blitt motarbeidet internt. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Prominente medlemmer av Oslo Ap går nå til åpent angrep på Jan Bøhler. Bøhler meldte tidligere at han ikke tar gjenvalg til Stortinget pga. intrigemakeri. Nå sier Ap-medlemmer i Oslo at Bøhler aldri har dokumentert påstandene og at det er han selv som kommer med falske beskyldninger.

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, sier at Bøhler setter seg selv foran partiet.

Leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti skriver følgende i en SMS til NTB:

– Jeg er svært skuffet over at Jan Bøhler velger å bytte parti. Han har hatt de fleste verv det er mulig å ha i Arbeiderpartiet og representert oss på Stortinget i 16 år. Det å være tillitsvalgt og folkevalgt for Arbeiderpartiet er å jobbe for noe som er større enn deg selv. Oslo er en by i vekst, og det skjer mye bra i byen vår, og Oslo Arbeiderparti tar ansvar og viser vei gjennom tydelig sosialdemokratisk politikk. (NTB)

Siri Gåsemyr Staalesen har sittet på Oslo-benken med Bøhler siden 2017. Hun er enda skarpere overfor VG:

– Ingen har fått så mange muligheter i Oslo Ap som han, skriver hun.

Staalesen sier mange har ventet på at Bøhler skulle utdype anklagene om intriger mot ham i fylkespartiet.

– Nå trenger vi ikke vente lenger, det viser seg at det for Jan hele tiden kun handlet om Jan Bøhler. Sosialdemokratiet har alltid handlet om å sette fellesskapet først. Det kommer vi til å fortsette med å gjøre uten Jan Bøhler, avslutter stortingsrepresentanten. (NTB)

Lengst går Adreas Halse, som sitter i bystyret for Ap. Han beskylder Bøhler for å spre myter om at han er blitt presset ut av Ap. Han kaller det sykt.

– En av de sjukeste mytene Jan har spredd, er at han har blitt pressa ut av Ap. I tre år har han ikke møtt på ett møte i Oslobenken vår, tar aldri telefonen når Oslopartiet ringer, møter aldri på våre fellesmøter. Han har fullstendig svikta prosjektet Oslo Ap for seg selv, skriver Halse på Twitter. (NTB)

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.