Nytt

Siri Gåsemyr Staalesen, Stortings-representant for Arbeiderpartiet fra Oslo, er en av de over 90 Ap-medlemmene som protesterer mot at Giske skal få nye tillitsverv i partiet. Foto: Stortinget

Over 90 Ap-politikere protesterer høyt mot Giskes tilbakekomst. Etter at Giske ble innstilt som ny leder av Trøndelag Arbeiderparti mandag, har en rekke Ap-polikere signert et leserinnlegg i VG, der de skriver at tidligere Ap-nestleder Trond Giske ikke bør få ny tillit til fremskutte verv i Arbeiderpartiet.

– Dette handler ikke om hvor lang tid det har gått, men om hvor lite Trond Giske har gjort for å forsone, sier Siri Gåsemyr Staalesen, stortingsrepresentant for Oslo Arbeiderparti, til VG.

Staalesen er en av de 92 Ap-medlemmene som har signert leserinnlegget.

– Dette handler ikke om hvor lang tid det har gått, men om hvor lite Trond Giske har gjort for å forsone, sier Siri Gåsemyr Staalesen, stortingsrepresentant for Oslo Arbeiderparti, sier hun.

Oppropet tydeliggjør hvor stor uro det er innad i Arbeiderpartiet etter Giskes tilbakekomst. VG oppsummerer uroen slik:

I innlegget skriver Ap-politikerne at «det handler om hvorvidt varslerne skal stå alene, eller om de kjenner at de har partiet i ryggen».

Mange av Arbeiderpartiets medlemmer opplever at Giske gis en tillit han ikke har gjort seg fortjent til.

Giske selv ønsker ikke kommentere leserinnlegget, verken til VG eller NTB.

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!