MDG-ledelsen i Pride-paraden i sommer. Foto: Facebook.  

Salam Norge, en organisasjon for skeive muslimer, frykter at de må legge ned etter å ha mistet den øremerkede støtten i forslaget til statsbudsjettet for 2023. MDG mener de fortsatt bør få disse pengene.

Organisasjonen Salam Norge arbeider for såkalte skeive muslimer, og er i stor grad basert på offentlige tilskudd for å kunne holde driften gående. I forlaget til statsbudsjett legges det opp til bortfall av støtten til organisasjonen, og nå fryktes det at man ikke kan fortsette virksomheten-

NTB melder om saken.

– Når vi nå ikke er inne på budsjettet, ser vi ikke hvilke muligheter vi har til fortsatt drift. Vi kan søke på midler, men når vi ikke vet om eller hva vi får, blir det nær sagt umulig å sikre drift for den eneste organisasjonen for skeive muslimer, sier assisterende generalsekretær Thee-Yezen Al-Obaide til Blikk.

Dette har fått særlig ett parti til å reagere:

MDGs Lan Marie Berg mener Salam Norge fortsatt bør få øremerkede midler, og sier at hun vil jobbe for dette på Stortinget.

– Dette handler om forutsigbarhet for organisasjoner som jobber med særlig utsatte grupper. Jeg mener enkelte organisasjoner, som Salam, må få øremerkede midler fordi de har en særlig viktig rolle, sier hun.

Berg mener Salam Norge har en unik posisjon og synes det er rart at det ikke gjenspeiles i statsbudsjettet.

Salam Norge ble grunnlagt i 2018 og arbeider for LHBT-personer med muslimsk bakgrunn. Organisasjonen har fått én million i driftstilskudd av staten siden 2021.

Salam Norge må nå søke om penger fra en felles pott til skeive organisasjoner som følge av en praksisendring fra regjeringen.

I stedet for at organisasjoner får penger direkte, må mange av dem heller søke fra ulike potter. Endringen fører også til at Skeiv Ungdom og FRI mister flere øremerkede tilskudd, ifølge NRK.

Oppfølging etter Oslo-skytingen

Regjeringen har ingen planer om å kutte i den samlede støtte til de såkalte skeive gruppene. Tvert imot så økes denne støtten betydelig, med 15 millioner kroner for 2023. Det er nær en dobling fra årets budsjett. Pengene skal blant annet gå til oppfølging etter Oslo-skytingen 25. juni.

Men Salam Norge må altså kjempe litt hadere for å få en del av denne potten. Nå viser de til skytingen i Oslo i sommer:

Salams medlemmer ble hardt rammet av terroren ved London Pub, opplyser Al-Obaide.

– Vi hadde medlemmer inne på London Pub og utenfor den natta, og vår nestleder Nikita Amber Abbas ble skutt. Som skeive muslimer har vi slitt etter terroren, og vi har brukt mye av tiden i etterkant på å ivareta medlemmene våre, ikke minst da vi arrangerte støtteparaden lørdag 25. juni, etter at Oslo Pride avlyste sin parade, sier han.

MDGs tre representanter på Stortinget er neppe nok til å endre dette budsjettkuttet. Det gjenstår å se om partiet kan få med seg andre partier fra opposisjonen i denne saken.

Les også: 

Vil doble støtten til Oslo Pride: – Skal lage tidenes festival

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.