Fra elfenbenstårnene i Oslo, Genève og New York har den globale eliten, med Gunhild Stordalen i spissen, igjen talt: Du, vanlige nordmann, spiser feil.

Kjøttbollen din er en trussel mot planeten. Søndagssteken er et anslag mot fremtiden. Løsningen er, som alltid, en ovenfra-og-ned-revolusjon der din matglede og norske tradisjoner skal ofres på klima-alteret.

Den nye EAT-Lancet-rapporten, et produkt fra Stordalens EAT-stiftelse og deres allierte i FN-systemet, er ikke et kostholdsråd. Det er en politisk blåkopi for en «Great Food Transformation» – en storstilt, global omveltning av hva vi spiser. Planen er like enkel som den er totalitær: Kjøttforbruket skal knuses. Rapporten dekreterer at et menneske kun skal spise 15 gram rødt kjøtt om dagen. Det tilsvarer tre skiver salami.

I stedet skal tallerkenen fylles med linser, bønner, nøtter og andre produkter som den globale eliten har definert som «bærekraftige». Dette er ikke veiledning; det er et krav som de åpent innrømmer skal presses inn i lover og politikk. Det er et angrep på din frihet og din tallerken.

Gunhild Stordalen må gjerne meske seg med gresset sitt, men kanskje kyrne blir sure om de får en konkurrent om maten sin … Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Mens Stordalen og hennes internasjonale nettverk tegner opp sin mat-utopi, melder norske bønder seg på fra virkeligheten. Svineprodusent Anne Helene Sommerstad Bruserud peker på det åpenbare: Norge har kun tre prosent dyrket mark. Mesteparten av vårt landareal egner seg best til det det alltid er blitt brukt til: gressproduksjon og beite for husdyr.

— Jeg har respekt for fagfolk, men dette er ikke gjennomførbart i Norge, sier hun.

Hun har selvsagt rett. Å avvikle norsk kjøttproduksjon, slik EAT-rapporten i praksis legger opp til, vil ikke «redde planeten». Det vil utradere norsk selvforsyning, legge ned tusenvis av gårdsbruk og gjøre oss fullstendig avhengige av importert mat – ironisk nok med et betydelig klimaavtrykk. Rapportens forslag er ikke bare urealistiske; de er direkte fiendtlige mot norske naturgitte forutsetninger.

Bak de fine ordene om en «planetarisk» helse-diett skjuler det seg en dyp forakt for vanlige folks liv og tradisjoner. Dette er en agenda drevet frem av en globalistisk elite som reiser verden rundt i privatfly for å fortelle deg at du ikke kan spise pølser på 17. mai. Det er en bevegelse som er fullstendig frakoblet den bonden som forvalter norsk natur og den familien som samles rundt middagsbordet.

Norske bønder og vanlige folk bør gi et klart svar til Stordalen og hennes likesinnede: La oss være i fred. Vi trenger ikke deres formaninger, deres rapporter eller deres globale transformasjon. Vi trenger en politikk som styrker norsk matproduksjon og som viser respekt for matkulturen og friheten til det norske folk.

La Gunhild Stordalen spise så mye gress hun bare vil, men la biffen og svinesteken til nordmenn være i fred!

NB! Husk å krydre med Bovaer når du spiser gress, Gunhild!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.