Gunhild Stordalen har den senere tid fløyet folk verden rundt i denne Bombardier Challenger 350 til 200 millioner kroner. 

Gunhild Stordalen får mye positiv PR i norske medier, men utlandet har ikke de samme filtrene. De ser noe annet. Daily Mail avslører at EAT-generalen flyr verden rundt i et privatfly til 200 millioner og legger ut bilder på Instagram som viser parets luksusliv.

Animalske proteiner er nesten usynlige på EATs plansje. 7 gram lam,  7 gram svin, 13 gram egg og 28 gram fisk og 29 gram kylling, kaller på brevvekt. Dette kommer på toppen av fordrivelsen av bilen fra byene. Signalet får folk er: Bare de rike skal ha det godt.

Stordalens prosjekt er at folk drastisk må skjære ned på forbruk av særlig kjøtt, men også fisk, hvis vi skal brødfø den stigende befolkningen. 7 gram kjøtt om dagen er nærmest symbolsk. Sammenlagt blir det en kjøttmiddag om måneden.

Beskjeden var:

Til Dagbladet sier Helle Meltzer i Nasjonalt råd for ernæring at dette i praksis innebærer fisk en gang i uka og kjøtt en til to ganger i måneden.

Formålet er å redde kloden. Men når Gunhild og Petter Stordalen flyr rundt i sin Bombardier private jet, lager de et solid karbonavtrykk. PR-messig er bildene en katastrofe.

Opinionen tolerer ikke å bli forelagt slike krav, mens de som kommer med dem ikke synes å ta inn over seg at det også må få konsekvenser for deres egen livsstil.

Erik Solheim gjorde samme bommert som leder av FNs klimafond. Men han fløy rutefly, selv om det var business class. Stordalen flyr privatfly.

I tillegg legger hun ukritisk ut bilder av seg selv og Petter på verdens mest fasjonable steder. Det er hodeløst.

Petter Stordalen fremstår som en glad laks, men det er ikke alltid det slår heldig ut. Foto: Stordalens Instagram

Ved bassengkanten i Mexico. Foto: Stordalens Instagram

Meditasjon i Antibes. Foto: Stordalens Instagram.

Stordalen-paret synes helt ureflektert i forhold til den rollen hun har påtatt seg. Når man nærmest ber folk revolusjonere sin hverdag, kan man ikke vise at man lever jet-set-livet selv.

 

Om ikke annet så er dette godt tabloidstoff. Norske medier viser større tilbakeholdenhet overfor Stordalen pga hennes sykdom. Men slike hensyn tar ikke utenlandske medier. For dem er hun et rikt menneske som viser sin dobbeltmoral åpenlyst, uten å forstå det.

Glamorous billionaire who funded study telling people they must only eat a quarter of a rasher of bacon a day to save the planet is slammed as hypocrite for jetting around the world in her £20m private PLANE

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.