Tavle

Gunhild Stordalen er bekymret for godværet, og mener det må skapes flere  grønne jobber for å få en slutt på det. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I disse dager koser nordmenn seg over sommervarmen. Men kjendisen Gunhild Stordalen er bekymret. Sol er finvær er «ikke normalt», mener hun. Stordalen vil at det «handles», for å få slutt på dette. Løsningen er blant annet «grønne jobber».

Det er i en artikkel i Dagbladet det fortelles om EAT-gründer og kjendis Gunhild Stordalens frykt for godværet. Hun er mer bekymret enn noensinne, nå. Dette er nemlig slett ikke noe vi skal glede oss over, tvert imot bør vi være så engstelige som bare det, ifølge Stordalen.

«EAT-gründer Gunhild Stordalen (41) la søndag ut et innlegg på Instagram hvor hun uttrykker stor bekymring rundt den steikende varmen. Noe slikt er nemlig «ikke normalt» i hennes verdensbilde, kan Dagbladet berette.

«Noen liker det varmt, men dette er IKKE normalt. 2020 er på vei til å bli tidenes varmeste år. Jeg er engstelig og mer bekymret enn noensinne.»

Hun mener også at regjeringer rundt om i verden ikke bør være opptatt av bagateller som corona, men heller bruke sin energi på å «handle» med tanke på klimaet.

«Hvis regjeringer er for opptatt med å bekjempe corona og feiler i å handle på de større krisene foran oss, vil vi stå overfor mange og mye dødeligere sjokk i de kommende åra», skriver hun.

Hun ser for seg at det vil komme klimautløste kriser som vil skape mer urettferdighet i verden:

«Videre skriver hun at større kriser vil ramme de fattigste og mest sårbare hardest, slik at det blir global ulikhet.

Stordalen er slett ikke optimistisk med tanke på hvordan denne varmen og godværet skal stanses av regjeringene rundt omkring:

«Med mindre de skaper nye, grønne jobber, egenkapital og miljøbeskyttelse, er det ikke sikkert vi klarer det», avslutter hun innlegget.

Det er altså «grønne jobber» som må til, for å få litt mer regn og surt vær igjen, slik Norge hadde sommeren 2019. Da kan vi finne frem paraplyen og regnjakken igjen, og slutte å bekymre oss.

Dagbladet henter, som forventet, inn en forsker som kan støtte Stordalens dystopiske tankegang. Da er det som kjent bare å ringe klimaagitasjons-instituttet Cicero. Der leveres det alltid som bestilt.

Ved klimainstituttet Cicero mottar man årlig store offentlige bidrag for nettopp å fabrikkere «klimastoff» som kan støtte enhver ide om hvor ille det meste blir på grunn av de påståtte menneskeskapte klimaendringene. Man «forsker», og resultatene blir gjerne det man hadde tenkt seg på forhånd.

«Cicero-forsker Tronstad Lund delte bekymringen som fortalte at ekstremværet 2018 har blitt undersøkt av forskere i etterkant, som konkluderte med at slike tørre somre er mye mer sannsynlig på grunn av de menneskeskapte klimaendringene», forteller Dagbladet.

Det var en varm sommer i 2018, slik det har vært mange varme somre før.  I 2018 fikk nordmenn daglig høre blant annet fra det stadig mer agendadrevne og politiserte Meteorologisk Institutt at det nå nærmest var jordas undergang vi befant oss midt oppe i. Man skiftet til blodrøde farger på alle værkart, og enhver værmelding minnet mest om et begravelsesritual. Det var alvor, dette.

Som vanlig endret været seg, og sommeren 2019 ble alt annet enn «brennhet». Den var kald og sur. I vinter har det vært enorme snømengder i det meste av landet. I arktiske områder har man sett massive ismengder. Situasjonen har, nok en gang,  vært totalt motsatt av hva den alltid like skråsikre klimaretorikken skulle tilsi.

Den varslede undergangsvarmen uteble rett og slett, og både Cicero og Meteorologisk institutt lå litt lavt med sine dommedagsvarsler en periode. Man lot bare som ingenting. Noen selvkritikk eller tegn til kritiske spørsmål ved egne konklusjoner var imidlertid ikke å spore.

Men nå har det igjen vært et par uker med varmt vær i store deler av Norge, og da er det på nytt tid for «alvorlig bekymring». Denne gang kommer startskuddet til den nye hysteribølgen fra «klimaekspert» Gunhild Stordalen. Da bør man jo virkelig lytte andektig.

De mest bekymrede i befolkningen bør kanskje sette i gang med å skape noen «grønne jobber» for å få slutt på varmen.

De fleste andre kan heller finne frem solkremen og sette seg ut på en plen eller en terrasse, og nyte godværet så lenge det varer.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!