Visse kretser og visse personer bærer på et dypt ubehag – ja, et regelrett hat – mot oss her i Document.no.

Et navn som spesielt skiller seg ut i den sammenhengen, er Sofia Rana en skikkelse i den offentlige debatten som representerer et politisk syn som ligger lysår unna det Document står for.

Og hennes hat mot Document.no er ikke bare personlig – det er symptomatisk for en hel fløy som ikke tåler å høre stemmer som utfordrer deres verdensbilde.

Hvorfor hater Sofia Rana, og andre som deler hennes syn, Document.no så intenst?

Svaret er enkelt: Vi tør å snakke om ting som de helst vil feie under teppet. Vi tør å stille spørsmål ved innvandringens konsekvenser, ved islams rolle i samfunnet og ved den stadig mer påtrengende woke-ideologien som vil viske ut norsk kultur og historie, for å nevne noe.

For Sofia Rana og hennes meningsfeller er disse temaene tabu. De vil helst tegne et bilde av et grenseløst, mangfoldig samfunn der alle kulturer og ideologier lever i perfekt harmoni, og der enhver kritisk røst blir stemplet som rasistisk eller hatefull.

Document.no passer ikke inn i dette glansbildet. Vi insisterer på å peke på utfordringene, på problemene som oppstår når ideologi trumfer realisme og sunn fornuft.

Og det er nettopp derfor vi blir angrepet. Det er derfor Sofia Rana og andre avskyr oss. Vi er en torn i øyet på dem som vil styre debatten med politisk korrekthet og moralsk pekefinger. Vi nekter å la oss kneble, vi nekter å la oss fortelle hva vi skal mene og hva vi skal skrive om.

Hatet mot Document.no og oss som jobber i denne fantastiske bedriften er i virkeligheten et hat mot den frie debatten, mot meningsmangfoldet.

Det er et uttrykk for en intoleranse fra dem som hevder å være mest inkluderende. De som snakker høyest om toleranse, er ofte dem som hart størst problemer med å tåle uenighet.

Sofia Rana bruker en retorikk som ikke kan beskrives som annet enn intellektuelt tilbakestående, og selvsagt hatefull, etter de normer som venstresiden selv har kommet opp med skal gjelde kritikk mot dem selv.

Eksempler på Ranas imbesile retorikk kan ses i skjermdumpene under fra X.

Slik beskriver Sofia Rana Document.no fordi vi har klagd inn noe som etter Ranas eget syn er åpenbart rasistisk dersom det hadde gått den andre veien. Skjermdump fra X

Det mangler heller ikke på karakteristikker som til de grader er motbydelige når hun beskriver personer i Document.no. Under kan vi se hennes beskrivelse av Document-journalist Lise Sørensen.

Skjermdump fra X

Sofia Rana setter altså premissene for hva Lise Sørensen bør tåle, men ingenting om henne selv. Hvor mye bør Sofia Rana tåle, ettersom hun legger listen for Sørensen på dette nivået?

La oss se litt på hvordan Sofia Rana selv reagerer når noen skriver ting hun ikke liker.

  1. Reaksjon på Subjekts omtale (2023): Sofia Rana reagerte kraftig på Subjekts fremstilling av henne i forbindelse med debatten rundt Palestina-Israel-konflikten. Hun mente Subjekt feilaktig tolket hennes synspunkter. Ifølge en artikkel i Journalisten ringte hun selv til Subjekt for å forklare seg, og Subjekt beklaget senere for sin fremstilling.
  2. Kritikk av fremstilling i Aftenposten (PFU-sak 24-028): I en PFU-sak klaget forlegger Tore Rasmussen inn Aftenposten for en artikkel som blant annet refererte til en Twitter-melding fra Sofia Rana. Saken belyser Ranas reaksjon på hvordan hennes Twitter-melding ble tolket og fremstilt i Aftenposten, og hvordan hun mente det ga en feilaktig fremstilling av hennes synspunkter, spesielt knyttet til hennes kritikk av Rasmussen. Dette viser at hun reagerer sterkt på hvordan hun blir portrettert.

Dette er kun et par eksempler på det som vel må kunne kalles god gammeldags dobbeltmoral. For Rana gjør jo her nøyaktig det samme selv – når hun med vilje feiltolker et helt uskyldig bilde og tekst som Lise Sørensen la ut – som hun er svært opptatt av at andre ikke gjør mot henne selv.

Vi i Document.no vil fortsette å skrive om det vi mener er viktig, uavhengig av hvor mye visse personer, som Sofia Rana, måtte avsky oss for det.

Vi ser ikke på hat som en trussel, men som en bekreftelse på at vi gjør jobben vår – vi utfordrer makten, vi utfordrer de etablerte «sannhetene», og vi gir en stemme til dem som ikke passer inn i den politisk korrekte malen.

Og det er en jobb vi vil fortsette med, uansett hvor mye det måtte irritere visse kretser.

 

Kjøp Hans Rustads bok om Trump her! E-boken kan du kjøpe her.

 

Kjøp «Et konservativt manifest» av Jordan Peterson her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.