Hva vil det si å være norsk i dag? Dette spørsmålet blir stadig vanskeligere å svare på i en tid hvor «mangfold» og «inkludering» er blitt de nye mantraene.

Men hva skjer når dette «mangfoldet» i realiteten blir en tvang, en ensretting, hvor alle skal tenke og mene det samme?

Vi ser det overalt. I media, i politikken, i kulturlivet. De som våger å stille spørsmål ved den rådende «mangfolds»-doktrinen, de som tør å påpeke at det finnes en norsk kultur og identitet som det er verdt å bevare, de blir møtt med anklager om rasisme, fremmedfrykt og intoleranse.

Men er det virkelig så galt å ønske å ta vare på det som er vårt? Vårt språk, våre tradisjoner, våre verdier? Er det virkelig så forferdelig å være stolt av sin egen historie og kultur?

Det er som om man har glemt at et samfunn ikke kan bestå av bare «mangfold».

Foto: AP/Santi Palacios/NTB

Et samfunn trenger en felles identitet, en felles forståelse av hvem vi er og hvor vi kommer fra. Uten dette limet som binder oss sammen, risikerer vi å miste oss selv i et virvar av ulike kulturer og identiteter.

Og hva med den «inkluderingen» det snakkes så mye om? Inkluderer den virkelig alle? Eller er det bare dem som er enige med den politisk korrekte eliten som får lov til å være med?

Hva med dem som har en annen mening, de som ønsker å bevare det norske? Blir de inkludert?

Det er på tide å våkne opp. Det er på tide å si ifra at nok er nok. Vi kan ikke lenger la oss kneble av dem som skriker høyest om «mangfold», mens de i realiteten forsøker å skape en ensrettet og konform virkelighet.

Vi må ta tilbake vår egen identitet. Vi må stå opp for vår kultur og våre verdier. Vi må huske hvem vi er og hvor vi kommer fra.

Ellers risikerer vi å miste alt det som gjør oss til nordmenn.

 

Hans Rustads bok om Trump er akkurat kommet fra trykkeriet! Kjøp den her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.