En forbløffet reporter fikk inn et uventet innslag under en direktesending på gresk TV da en mørkhudet migrant rev gullhalskjedet med kors-anheng av en eldre kvinne. Hendelsen misbrukes nu av ekstreme høyrekrefter til å fyre opp under populistisk motstand mot fri migrasjon.

Foran hele nasjonens øyne

TV-kanalen sendte direkte fra en gresk strand da tyven løp bort til en kvinne som var på vei ut for å bade i sjøen. I løpet av sekunder var smykket stjålet og tyven løp sin vei. Hele Hellas kunne følge opptrinnet i sanntid. 

Gresk politi opplyser at tyvens identitet er fastslått og at han skal pågripes. 

Misbrukes av ekstreme høyrekrefter

Ekstreme elementer på den ytterste, mest ekstreme nasjonalistiske høyrefløy, har på sosiale medier gitt uttrykk for et nostalgisk savn efter det Grekenland som for bare et par tiår siden var blant Europas tryggeste land. 

Tildragelsen er blitt misbrukt av høyreekstreme til å kritisere hva de anser som myndighetenes «løsslupne» innvandringspolitikk og til å underbygge populistisk motstand mot fri migrasjon. 

 

Sokrates, den gamle grekeren, visste å forsvare seg. Har dagens grekere noe å lære?
Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.