– Jeg vil takke velgerne for deres patriotiske innsats. I dag har Rassemblement National (RN) fått det største gjennombruddet i sin historie, sa partileder og statsministerkandidat Jordan Bardella fra podiet da valgresultatet ble kjent.

– Det er dessverre æreløse allianser som ødelegger for det franske folkets ønske om en politikk for å gjenreise landet. I kveld kaster disse valgavtalene Frankrike rett i armene på Jean-Luc Mélenchons ytre venstre, sa Bardella da han talte til RNs valgvake i Vincennes like utenfor Paris i kveld.

Han fremsto ikke som en slagen mann, tross høyresidens gedigne skuffelse over ikke å ha levd opp til suksessene fra EU-valget og første runde av nasjonalvalget.

– I kveld begynner det. Min vilje til å få orden på landet er sterkere enn noensinne, sa Bardella fra podiet.

– Vi vil stå ved det franske folks side, klare til å påta oss vårt ansvar. Jeg vil være der for dere, sammen med dere, helt til seieren er vunnet. Ingenting kan stoppe et folk som har begynt å håpe igjen, skrev han på X klokken 21 norsk tid.

Bardella sa i talen at RN mer enn noen gang representerer «det eneste alternativet».

– Vi ønsker ikke makt for maktens skyld, men for å gi den tilbake til folket, avsluttet Bardella.

Marine Le Pen, presidentkandidat til valget i 2027, sa at bevegelsen har «sådd frø for fremtiden» og at «seieren bare er utsatt».

– Det er oss, araberne, de svarte, asiatene, immigrantene, som har endret sakene. Som deltar i den franske historien. Vårt Frankrike, ikke et Frankrike tilhørende rasister og fascister. Vi vinner, skriver en bruker på X under Bardellas innlegg, som opplyser i profilen at han har fransk mor og irsk far.

RN og allierte vant første valgomgang med en tredel av stemmene.

Til tross for venstresidens valgseier ble det likevel opptøyer og bråk

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.